Geologiens Dage – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Geologisk Museum > Aktiviteter > Geologiens Dage

Geologiens Dage

Landsdækkende arrangement
16. - 17. september 2017

Geologiens Dage er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor geologer, naturvejledere og museer står parat med tilbud om ture, rundvisninger og udstillinger i hele landet. Der er oplevelser for alle aldre i geologiens verden.

På Geologiens Dage kan du opleve, hvordan geologien og samfundet spiller sammen. De mange arrangementer giver tilsammen et glimt af Danmarks geologiske historie gennem 1 1/2 milliard år – fra Bornholms granitter, over kalk- og molerklinter i syd og nord til istidens landskaber og nutidens aktive kystdannelser.

Den geologiske historie er vævet tæt sammen med dyre- og plantelivets udvikling, som vi i Danmark kan følge gennem mere end 500 millioner år. Flere af arrangementerne på Geologiens Dage handler derfor også om livet i tidligere jordperioder, som vi kender det gennem de mange forsteninger, der er bevaret i de geologiske aflejringer.

Hvor foregår Geologiens Dage?

Du kan finde programmet over de mange aktiviteter her på siden i løbet af sommeren 2017.

Du kan se løbende se de tilmeldte aktiviteter ved Geologiens Dage 2017 på dette oversigtskort:

Lav dit eget arrangement

Geologiens Dage består af en lang række lokale initiativer. Hvis du er arrangør eller overvejer at blive det, så læs mere på siden For arrangører. Her kan du også tilmelde dit arrangement.