Geologiens Dage – Københavns Universitet

Geologisk Museum > Aktiviteter > Geologiens Dage

Geologiens Dage

Geologiens Dage 2017 er overstået - vi ses igen i 2018, hvor Geologiens Dage afholdes 15. - 16. september.

Geologiens Dage er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor geologer, naturvejledere, museer og mange andre frivillige står parat med tilbud om ture, rundvisninger og udstillinger i hele landet. Der er oplevelser for alle aldre i geologiens verden.

På Geologiens Dage kan du opleve, hvordan geologien og samfundet spiller sammen. De mange arrangementer giver tilsammen et glimt af Danmarks geologiske historie gennem 1 1/2 milliard år – fra Bornholms granitter, over kalk- og molerklinter i syd og nord til istidens landskaber og nutidens aktive kystdannelser.

Den geologiske historie er vævet tæt sammen med dyre- og plantelivets udvikling, som vi i Danmark kan følge gennem mere end 500 millioner år. Flere af arrangementerne på Geologiens Dage handler derfor også om livet i tidligere jordperioder, som vi kender det gennem de mange forsteninger, der er bevaret i de geologiske aflejringer.

Program for Geologiens Dage

Der åbnes for tilmeldinger til Geologiens Dage 2018 til maj og programmet opdateres løbende hen over sommeren.

Du kan se de afholdte arrangementer i 2017 på oversigtskortet nedenfor:

Lav dit eget arrangement

Geologiens Dage består af en lang række lokale initiativer. Hvis du er arrangør eller overvejer at blive det, så læs mere på siden For arrangører. Her kan du også tilmelde dit arrangement.