Museumsbutik – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Geologisk Museum > Museumsbutik

pentagonit

Geologisk Museums Butik

I butikken på Geologisk Museum finder du altid et varieret og inspirerende udvalg. Postkort, gode bøger om naturvidenskab og naturhistorie og mineraler og fossiler til samlingen. Spil og sjovt design og meget mere.

Butikken sælger også entré til museets udstillinger.

Udvalgte varer fra butikken


DANMARKS PATTEDYR fra Istid til Nutid
Forfatter: Kim Aaris-Sørensen
Udgivet af Statens Naturhistoriske Museum

Med udgivelsen af bogen DANMARKS PATTEDYR fra Istid til Nutid sætter Statens Naturhistoriske Museum fokus på de naturlige klima- og miljøændringer, der har præget udviklingen af den danske natur – og specielt den danske pattedyrfauna – gennem 130.000 år, fra slutningen af forrige mellemistid, gennem sidste istid og frem til nutiden.

Læs mere...

Pris: 249 kr.

Postkort og plakater
Find postkort og plakater til gaver og vægdekoration. Motiver fra blandt andet Flora Danica og Per Kirkebys udsmykning af Geologisk Museums rotunde.

Udzungwa – Tales of Discovery in an East African Rainforest
En smuk fotobog med 23 personlige fortællinger om udforskningen af Afrikas glemte regnskove: Udzungwa-bjergene og de øvrige Eastern Arc-bjerge i Østafrika.
Læs mere…
Pris: 299 kr.
Bestilling: send en mail til snm@snm.ku.dk (forsendelse 65 kr.)

Indlandsisen – 80 års klimaændringer set fra luften
På fem somre i 1930’erne blev mere end halvdelen af Grønland gennemfotograferet fra luften. Et barsk arbejde i den danske flådes åbne flyvemaskiner, hvor temperaturen var ned til minus 40 grader. Bogen fortæller historien om de legendariske flyvninger og viser med flotte før-og-nu billeder, hvad der er sket med gletscherne og Indlandsisen i de forgangne 80 år.
Læs mere...
Pris: 299 kr.

Det dyrebare - Historierne om museets største skatte
Af Hanne Strager
Darwins gave, den firbenede fisk og drontekraniet er blot nogle af de fantastiske skatte i udstillingen 'Det dyrebare', som vækker nysgerrighed og lyst til at vide mere. En række af genstandene gemmer på historier, som kun er berørt i udstillingen, men foldes ud i deres fulde længde i bogen Det dyrebare - historierne om museets største skatte.
Læs mere...
Pris: 249 kr.

Familien (Tænkepauser, nr. 25)
Af Peter C. Kjærgaard
Alle os moderne mennesker er efterkommere af få tusinde fjerne slægtninge, der engang forlod Afrika og erobrede verden. Indimellem stødte de ind i en neandertaler eller en anden nu uddød menneskeart og overtog et par nyttige gener. Det var heldigt. Ellers havde vi i dag ikke kunnet læse bogen om os selv.
Pris: 40 kr.

Meteoritter - Tidskapsler fra Solsystemets oprindelse
Af Henning Haack
Bog om berømte meteoritter og meteoritkratere fra hele verden, fx. Yucatan-meteoritten, der udslettede dinosaurerne, Tunguska-meteoritten, der faldt i Sibirien i 1911, og Maribo-meteoritten fra 2009. I et afsluttende kapitel gennemgås et større udvalg af meteoritsten i samlingen på Statens Naturhistoriske Museum.
Pris: 170 kr.

Sten i farver
Denne bog er en guide til de sten, som man kan finde på stranden, marken og i grusgraven. I tekst og smukke fotos præsenteres de forskellige sten og mineraler – fra bjergarter og sedimenter til malme og smykkesten – og der gives en forklaring på deres oprindelse og opståen.
Pris: 175 kr.

Geologiske naturperler
Af Bent E. K. Lindow
Bogen fortæller om tolv i særklasse interessante, danske lokaliteter eller temaer, der er blandt verdens bedste til at illustrere Jordklodens og livets udvikling.
Pris: 300 kr.

Vulkaner
Af Paul Martin Holm
Denne bog handler om nogle meget varme og voldsomme naturprocesser før, under og efter et vulkanudbrud. Der er også en guide til de unge europæiske vulkaner, som er et besøg værd.
Pris: 200 kr.

Varv
Geologisk Museums butik har overtaget restlageret af det populærvidenskabelige geologiske tidsskrift Varv. Dette betyder, at man med enkelte undtagelser kan erhverve alle numrene fra 1964 til 2006, hvor tidsskriftet ophørte med at udkomme.
Læs mere her...