Geologiens Dage 2019

Geologiens dage 2019 afholdes 21.-22. september 2019

Geologiens Dage er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor geologer, naturvejledere, museer og mange andre frivillige står parat med tilbud om ture, rundvisninger og udstillinger i hele landet. Der er oplevelser for alle aldre i geologiens verden.

På Geologiens Dage kan du opleve, hvordan geologien og samfundet spiller sammen. De mange arrangementer giver tilsammen et glimt af Danmarks geologiske historie gennem 1 1/2 milliard år – fra Bornholms granitter, over kalk- og molerklinter i syd og nord til istidens landskaber og nutidens aktive kystdannelser.

Den geologiske historie er vævet tæt sammen med dyre- og plantelivets udvikling, som vi i Danmark kan følge gennem mere end 500 millioner år. Flere af arrangementerne på Geologiens Dage handler derfor også om livet i tidligere jordperioder, som vi kender det gennem de mange forsteninger, der er bevaret i de geologiske aflejringer.

Lav dit eget arrangement 

Der vil i 2019  ikke være en central koordinering af Geologiens Dage v. Statens Naturhistoriske Museum i form af aktivitetskalender, plakat, fælles kommunikation eller infomails.

 Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at markere Geologiens Dage - her på siden kan man finde tips og ideer til afholdelse og kommunikation af aktiviteter.

Geologien er omkring os

Oplev geologien