Spørgsmål og svar for arrangører

Geologiens Dage er en anledning til at geologisk interesserede og eksperter kan formidle deres viden og dele deres begejstring for Danmarks geologi med andre. Geologiske emner kan indgå i mange sammenhænge og formidles på mange måder, og det er en god ide at gøre sig nogle overvejelser om mål, form og indhold af det enkelte arrangement.

Hvem kan holde arrangementer på Geologiens Dage? Alle foreninger, organisationer eller enkeltpersoner der har interesse og praktisk mulighed for at formidle Danmarks geologi til børn og voksne. Typiske arrangører er geologiske foreninger, stenklubber, museer, naturvejledere, virksomheder, cykel- og vandreklubber.

Hvilke slags arrangementer kan indgå i Geologiens Dage? Geologi er et mangfoldigt emne, og kun fantasien sætter grænser for, hvordan den kan formidles. Arrangementernes målgruppe og form kan varieres meget, men det er centralt at der er en faglig kerne, der handler om geologiske emner som formidles til andre. Tidligere afholdte arrangementer omfatter bl.a. vandre- og cykelture, børneaktiviteter, virksomhedsbesøg i grusgrave, udstillinger, bestemmelse af fossiler og bjergarter v. eksperter, foredrag og fossiljagt i kalkbrud eller på kyster. Rent kommercielle og sociale arrangementer kan ikke indgå i Geologiens Dage. Læs flere gode råd, få ideer og se eksempler på tidligere afholdte arrangementer.

Hvad kræver det? Deltagelse kræver først og fremmest mod på og mulighed for at arrangere og gennemføre en aktivitet med geologisk emne i weekenden 21.-22. september 2019 – eller eventuelt i ugen op til denne weekend. At planlægge et arrangement er ikke nødvendigvis dyrt, men kræver investering af tid til overvejelser om målgruppe, indhold, tid, sted, fremskaffelse af eventuelle materialer og evt kontakt og aftale med turguide eller foredragsholder. Derfor kan det være en fordel, at man som arrangør har en forening, et netværk eller en institution bag sig, men det er ikke et krav. Det er også en fordel at bruge lidt kræfter på at gøre andre opmærksomme på arrangementet -  lokalt og på sociale medier. Få tips til at skabe synlighed for dit arrangement.

Hvordan skaber jeg opmærksomhed om mit arrangement? Grundlaget for de mange landsdækkende arrangementer er i mange tilfælde en lokal interesse for Danmarks geologi. Derfor er det en god ide at formidle dit arrangement lokalt. Det kan ske via ophænging af plakat på biblioteker, i supermarkeder eller på skoler, via sociale medier, og ved kontakt til lokale medier. Du er også meget velkommen til at linke til og dele linket www.geologiensdage.dk, og bruge Instragram hastag’et #geologiensdage. Læs mere om tips til at skabe synlighed for dit arrangement.

Hvem står bag Geologiens Dage? Geologiens Dage er den samlede overskrift for de mange lokale arrangementer, der afholdes med geologisk tema den 3. weekend i september hvert år. Geologiens Dage har siden 2015 været koordineret af Statens Naturhistoriske Museum med økonomisk støtte fra GeoCenter Danmark. Geologiens Dage har været afholdt hvert andet år siden 1994, men holdes fremover årligt.