Kold kommunikation: Formidlingen af klodens klimaforandringer fryser til – Københavns Universitet

Geologisk Museum > Aktiviteter > Jorden kalder > Kold kommunikation: Fo...

Kold kommunikation: Formidlingen af klodens klimaforandringer fryser til

Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

Udsolgt til dette arrangement

Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det! Den gamle joke er blevet aktuel med den øgede viden om klimaforandringer og deres konsekvenser. Men hvordan sikres en saglig, faglig og forståelig formidling af klodens klimaforandringer og forskernes resultater? Og i hvilken grad bør og kan videnskab, politikere og producenter indgå i dialog og kommunikation med borgere og forbrugere, der derved kan påvirke beslutninger og selv foretage informerede valg der kan understøtte bæredygtig udvikling?

Panel:

• Jesper Theilgaard, Meteorolog, forfatter og debattør: Formidling af klimaforandringer
  • Dorthe Dahl-Jensen, Professor, Niels Bohr Instituttet: Iskerner fortæller om klimaskift og havvandstigning
  • Jens Hesselbjerg Christensen, Professor, Niels Bohr Instituttet: Erfaringer fra krydsfeltet mellem videnskab og politik fra arbejdet i FN’s klimapanel

Ordstyrer: Martin Keller, Verdensmålskonsulent, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

OM JORDEN KALDER

FN’S VERDENSMÅL for bæredygtighed er en vision for sikring af klodens fremtid – men hvordan kan vi som borgere og samfund forstå og handle efter dem?

JORDEN KALDER er en serie debatarrangementer, hvor eksperter i samtale med hinanden og med publikum diskuterer, hvordan vi kan skabe en bæredygtig fremtid og give planeten sikkert videre til næste generation.

PUBLIKUM DELTAGER i debatten via deres smartphone ved at stille og like spørgsmål, der bliver vist på en storskærm.