Udstillinger – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Geologisk Museum > Udstillinger

Museets udstillinger

Geologisk Museums mange udstillinger formidler geologiens betydning i alle detaljer, store som små. Fra Universets og Jordens dannelse, over livets opståen og udvikling, og til det økonomiske grundlag for det moderne samfund.

Udstillingerne om mineraler forklarer de allermindste bestanddele i bjergarter og råstoffer. I "Solsystemet" fortæller vi om universets dannelse, og hvordan vores egen Jord bogstaveligt talt er skabt af stjernestøv.

De samme kræfter har haft afgørende indflydelse på livets opståen og fortsatte udvikling - og livet har igen været med til at forme Jordens overflade.

I udstillingerne om henholdsvis Danmarks og Grønlands geologi belyser vi de to landes mangesidede geologiske udvikling igennem milliarder af år. Aflejringer og fossiler skaber glimt af svundne tider hvor klima, miljø og geografi var meget forskellig fra det vi kender i nutiden.

Fjerne geologiske begivenheder, der fandt sted for millioner af år siden, har i dag afgørende betydning for udnyttelsen af råstoffer i undergrunden. Minedriftens lange historie afspejles i museets enestående samling af 200 år gamle undervisningsmodeller i bjergværksdrift.

Find kort og åbningstider under praktisk info.